Directioneaza 3,5%

Poti face o FAPTA BUNA printr-un gest care NU TE COSTA NIMIC …

Directioneaza 3,5% din impozitul datorat statului catre Asociatia pentru Muzica si Arta Sacra.

 

Asociatia pentru Muzica si Arta Sacra este deschisă oricarei propuneri de parteneriat, colaborare sau iniţiativă care vine din partea companiilor interesate de implicarea în proiecte de responsabilitate socială si culturală dedicate promovării muzicii psaltice bizantine.

Cine dispune?

Dumneavoastră, contribuabilul.

Se pot alege mai multe organizaţii?

Nu. Puteţi solicita direcţionarea procentului de 3,5% din impozitul pe venitul anual către o singură entitate nonprofit.

Cât cheltuiţi?

Nimic. Deoarece aceasta suma reprezinta, o parte a Bugetului de Stat fiind încasata de la Dumneavoastra în anul fiscal 2020.

Pentru cât timp?

Optiunea Dumneavoastra este valabila pentru anul fiscal 2020 (1 ianuarie-31 decembrie 2020). Pentru acest an fiscal termenul de depunere a formularelor este 15 Martie 2021.

Pentru ce?

Pentru activităţi ale organizaţiilor nonprofit în domeniul social, educaţional, cultural, mediu, etc.

Cui puteţi direcţiona aceşti bani?

Cum redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit?

1. Completează Formularul 230 (daca în 2020 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (daca in 2020 ai realizat si alte venituri – din salarii sau activitati independente sau numai din activitati independente).

2. Trimite formularul la Administratia Financiara de care apartii până la 15 martie 2020: formularul se poate depune direct sau se trimite prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire).

Ce reprezinta 3,5%?

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) si Art. 84 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 si aplicata prin Legea nr. 163/2005.

Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entitatile nonprofit care functioneaza conform OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Cine dispune?

Dumneavoastra, contribuabilul:

Puteti directiona 3,5% din impozitul datorat pe venitul anual catre o asociatie sau fundatie prin completarea Anexei 230 de la formularul de Declaratie de impozit pe venitul anual.

Cat cheltuiti?

Nimic!

Aceasta suma este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre dumneavoastra catre o asociatie sau fundatie.

Astfel va puteti implica fara nici un fel de costuri suplimentare, în sustinerea unor cauze sociale importante.

De cand?

Incepand cu anul fiscal 2016 (1 ianuarie-31 decembrie 2019).

Termenul de depunere a declaratiei de venit global este 15 martie 2020

Cui directionati acesti bani?

Asociatia pentru Muzica si Arta Sacra este o organizatie neguvernamentala, inregistrata ca persoana juridica in decembrie 2008.

Fiind o organizatie nonprofit, resursele noastre sunt limitate iar marea majoritate a activitatilor noastre sunt realizate prin sponsorizari si donatii.

Pentru ce?

Spre deosebire de stat, noi va spunem ce se intampla cu impozitele voastre

Toate programele oferite de Asociatia pentru Muzica si Arta Sacra au ca scop principal dorinta de a ajuta („A servi mai presus de sine”), încercându-se sa atinga aceasta prin:

Cum se procedeaza?

Persoanele fizice care au realizat, in anul 2018, venituri din salarii si care solicita virarea unei sume de pana la 3,5% din impozitul anual catre Asociatia pentru Muzica si Arta Sacra completeaza in Declaratia Unica, Anexa 230: “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual”. La cerere se anexeaza cate o copie dupa formularul 210 “Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii”. Cod 14.13.04.13. Declaratia de venit global se depune la Administratia Finantelor Publice personal sau prin posta.

DESCARCA :
Declaratia 230 – pentru contribuabilii cu venituri din salarii
Declaratia 200 – pentru contribuabilii cu (si) venituri din alte surse

Cand ajung banii in contul organizatiei?

Virarea acestor sume catre organizatie se face de organul financiar competent, respectiv Administratia Finantelor Publice, pana la data de 31 decembrie 2020.

Veti sti daca ati fost de folos?

Bineinteles!

Daca Asociatia pentru Muzica si Arta Sacra se va bucura de increderea si sprijinul dumneavoastra, va anunta public suma virata in contul asociatiei si modul in care a fost cheltuita.

Care sunt datele ?

 

Asociatia pentru Muzica si Arta Sacra (A.M.A.S.)
CIF:23570175
Sediu: Str. Humorului, Nr. 4, loc. Vornicenii Mici, jud. Suceava
Cont: RO39BTRL03401205I41972XX
Banca Transilvania Suceava

 

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !